Aittaloma maaseudulla Venäjän rajan läheisyydessä

JaananPiha sijaitsee Parikkalan Kesusmaalla. Vuosisatoja vanha asuinpaikka on perinteinen suomalainen maatila, jonka päärakennus on rakennettu 1800-luvun puolivälissä. Päärakennuksen yläkerrassa on sota-aikana sijainnut komentokeskus eli töpinä. Tilalla oli  aiemmin lypsykarjaa ja muita kotieläimiä kuten Suomessa maaseudulla melkein joka talossa on ollut tapana. Nykyään tilalla on lampaita, kanoja ja kissoja sekä puutarha, jossa riittää katseltavaa ja jossa kasvatetaan vihannekset ja marjat ruokapöytään. Puutarhasta löytyy yli 200 eri kasvia.

Tilan omistaja Jaana on syntynyt ja kasvanut tilalla, josta hän on nyt muokannut viehättävän majoitus- ja vierailukohteen. Pihapiirin aitasta löytyy kaksi kahden henkilön perinteistä makuuaittaa. Yöpymiseen kuuluu aina aamiainen, joka nautitaan tuvassa tai lämpiminä kesäaamuina ulkona. Muut tarvittavat ruokailut voi tilata etukäteen talonväeltä tai valmistaa ne itse grillikatoksessa.

Lyhyen kävelymatkan päässä on jääkauden aikaiset siirtolohkareet Mykkiin kivet, joita kannattaa käydä ihastelemassa vaikka iltalenkillä. Jos haluat kalastamaan sinut kyyditään rantaan, jossa voit hypätä soutuveneeseen ja mennä vaikka ongelle. Venäjän rajalle matkaa tulee 7 km.