Opastettu pyöräretki Svetogorskiin

Opastettu pyöräretki Svetogorskiin

Karhusuontie 1, 55610 Imatra

4-8 hlö
1 tuntia
Lumettomana aikana
Oppaan kanssa ravintolassa osallistujat maksavat omat ateriansa.

Piipahda Venäjällä pyöräillen

Imatran lähimpään naapurikaupunkiin Svetogorskiin on matkaa vain muutama kilometri, mutta välissä on valtakunnan raja. Pyöräilijät ylittävät rajan joutuisasti ohi autojonojen. Svetogorsk on entinen Suomen Enso, joka oli maamme suurimpia teollisuuskeskuksia ennen sotia. Suomalaisen Enso-Gutzeitin jatkaja on amerikkalainen International Paper, joka on Venäjän suurin A4-kopiopaperin tuottaja. 

Svetogorskiin kannattaa lähteä alueen historiaa ja nykypäivän Venäjää tuntevan oppaan kanssa. Kierroksella näemme tehtaat, kuuluisan Kekkosen saunan, vesivoimalaitoksen ja käymme ostoksilla ja syömässä paikallista ruokaa. Kaupungissa on paljon ravintoloita ja kauppoja.

Vaativuus: helppo, ei jyrkkiä nousuja tai laskuta. Ajomatkaa kertyy n. 10 km Disas-marketilta. Autot voi jättää Disaksen pihaan os. Karhusuontie 1, Imatra.

Venäjän viisumi

Huomaa, että Venäjälle matkaavilla tulee olla hankittuna viisumi! Viisumia varten passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk E-viisumin hakemisen jälkeen.

Viisumin hankinta

Jos sinulla ei ole pysyvää viisumia, voit hankkia sähköisen E-viisumin kätevästi internetissä. E-viisumi haetaan englannin- tai venäjänkielellä suoraan Sähköinen viisumihakemus täytetään suoraan Venäjän ulkoministeriön internet-sivuilla (englanninkielinen lomake, täytetään englanniksi). 

E-viisumin voi tilata 20-4 päivää ennen lähtöä ja huomaa, että E-viisumi on kertaviisumi, joka on voimassa 30 kalenteripäivää myöntämispäivästään lukien. E-viisumista tulee sähköpostiin vahvistus, jossa olevan linkin kautta e-viisumiasiakirjan (pdf-dokumentti) voi ladata ja tulostaa tai tallentaa älypuhelimeen. Tämä e-viisumiasiakirja pitää näyttää kuljetusyhtiön kuljettajille (bussit, laivat yms.) sekä rajaviranomaisille.

Jos olet epävarma viisumin kanssa, voimme tilata e-viisumin vaivattomasti puolestasi ja toimittaa valmiin e-viisumin haluamallasi tavalla. Palvelun hinta on 35€.

Matkavakuutustodistus

Sinulla täytyy olla voimassa oleva matkavakuutus kun matkustat Venäjälle. Säilytä matkavakuutustodistus mukanasi koko matkan ajan. Vakuutusyhtiön todistus suomeksi, englanniksi tai venäjäksi (A4), jossa logo tai leima. Vakuutus kattaa kulut äkillisen sairauden varalta, vainajan kotiinkuljetuskustannukset, voimassaolo viisumin ajan. Vakuutustodistuksessa tulee olla matkustajan nimi kuten passissa, syntymäaika, vakuutusnumero, voimassaoloaika sekä voimassaoloalue, vakuutuksen sisältö ja todistuksen kirjoittajan nimi. 

Etäisyydet

  • Etäisyys lentokentälle: 40 km
  • Etäisyys rautatieasemalle: 10 km
  • Etäisyys linja-autoasemalle: 10 km
  • Etäisyys lähimpään kaupunkiin: 0 km
  • Etäisyys rajanylityspaikalle: 0 km
  • Lähin rajanylityspaikka: Imatra-Svetogorsk
Tammikuu 2022
Vk Ma Ti Ke To Pe La Su
52 27 28 29 30 31 1 2
1 3 4 5 6 7 8 9
2 10 11 12 13 14 15 16
3 17 18 19 20 21 22 23
4 24 25 26 27 28 29 30
5 31 1 2 3 4 5 6
Tarkista kenttä
Karhusuontie 1, 55610 Imatra

Katso myös nämä

Geopark-pyöräily Saimaan saaristoreitti

Saimaan geologisia ihmeitä helposti ja mukavasti pyöräreitillä
hlö

Pyörämatka lahjapaketissa

Lahjakortti pyörämatkalle 2021 kesällä. Osta nyt, saat ennakko-ostajan edun!
hlö
Hinta alkaen 100 €