Pyörämatka Saimaa Geoparkin maisemiin opastettu ryhmä

Pyörämatka Saimaa Geoparkin maisemiin opastettu ryhmä

Norppa II pyörälautta laiturissa
Astuvansalmen kalliomaalaus
Sängyt aitassa
Sängyt hirsiaitassa
Laituri Saimaan rannalla
Kallioniemen venesatama
Norppa II pyörälautta laiturissa
Astuvansalmen kalliomaalaus
Sängyt aitassa
Sängyt hirsiaitassa
Laituri Saimaan rannalla
Kallioniemen venesatama

1-10 hlö
8 päivää
Alkukesä ja elo-syyskuu
Täysihoito (pl. keskiviikkona ja perjantaina omakustanteiset iltapäiväkahvit ja illalliset)

Löydä Saimaan kätketyt aarteet 7 yön opastetulla pyöräilymatkalla

Tuhansia vuosia sitten jäät sulivat ja syntyi mosaiikkimainen maisema, vesistöt, kalliot, maat ja metsät. Saimaasta muodostui järviallas. Jalkojemme alla maa kohoaa yhä ja rantaviiva muuttuu.

Muinoin aurinkoiset hiekkarannat täyttyivät asukkaista, jotka maalasivat tarinansa rantakallioihin ja kivilohkareisiin. He kulkivat metsälle, kalaan ja kaupankäyntiin. Maisema on tulvillaan muistoja menneestä. Niitä nimitetään Saimaan kätketyiksi aarteiksi.

Majoituskohteesi ovat persoonallisia pienyrityksiä, joiden juuret ovat syvällä Saimaalla. He huolehtivat vieraistaan lämmöllä. Luvassa on aitoa Saimaata.

Reitillä on pyöräilyä 190 km ja lauttamatkaa 10 km. Päivämatkat 20–50 km. Kiitelty Puumalan saaristoreitti on osa matkapakettia.

Opastetun matkan lähdöt ovat lauantaisin 12.6., 14.8., 21.8., 28.8.,4.9.,11.9. ja 18.9.

HUOM! Opastettu matka toteutetaan, kun vähintään 8 henkilöä on tehnyt alustavan varauksen viimeistään 2 kk ennen matkan alkua. Sitovat varausmaksut laskutetaan vasta sitten, kun ryhmä on täynnä.

Lähtö lauantaisin Mikkelistä. Saapuminen lähtöpaikkaan

 • Omalla autolla Härkäniemen tuville, osoite: Härkäniementie 5, 50350 Norola.
 • Junalla / bussilla Mikkeliin ja pyöräilen tai sopimustaksilla perille.

Matkaohjelma

1. päivän ilta

Saapuminen Härkäniemen tuville Mikkelin Norolaan. Täällä tutustut ruhtinatar Demidovin traagiseen tarinaan. Majoittuminen, iltapala.

2. päivä, pyöräilyä 36 km

Opas liittyy joukkoon heti aamulla. Aluksi pyöräillään Norolasta Mikkelin Naisvuorelle, josta avautuu hieno näköala ympäristöön. Naisvuorelta jatkat Urpolan luontokeskukseen, jossa saat perustiedot Saimaa Geoparkista. Reitti sukeltaa nyt vehreään vanhaan myllymaisemaan, jossa koski kuljettaa kohisten vettä kohti Saimaata. Porrassalmen vanha museotie vie sinut harjua pitkin Kyyhkylän kartanoon lounaalle ja sitten kohti Ristiinaa. 

Illansuussa saavut seuraavaan majapaikkaan, Tuukkalan tilalle, jota on asutettu 1500-luvulta asti. Sunnuntai-iltana voit lähteä perinteisiin lavatansseihin Metsälinnaan.

3. päivä, pyöräilyä 24 km

Pyörämatka jatkuu Brahelinnan raunioiden kautta kohti Kallioniemeä. Majoituttuasi koet kuuluisat Astuvansalmen kalliomaalaukset opastetulla veneretkellä. Myös yli 100 vuotta vanha suomalaista kulttuurihistoriaa kuhiseva huvila avautuu sinulle.

4. päivä, pyöräilyä 30 km, lauttamatka 10 km

Edessä on mäkinen matka kauniin maalaismaiseman halki kohti Hurissalon Kivisalmea. Ennen lauttarantaa voit pistäytyä kuulun kyläkaupan terassilla kahvilla. Lauttamatkalla saatat nähdä kalasääksen pesällään ja harvinaisen saimaannorpan.

Nestorinrannassa sinua odottaa majoittumisen jälkeen tarina Nestorista, norpasta ja suomalaisten rakastamasta laulusta. Illalla pääset nauttimaan rantasaunan löylyistä, ulkoporealtaasta ja kotaillallisesta.

5. päivä, pyöräilyä 25 km

Matka jatkuu kaunista Puumalan saaristotietä pitkin kohti kirkonkylää. Matkalla voit pistäytyä palkitulla Norppapolulla. Kirkonkylässä majoitut Hostelli Rantapappilaan. Loppupäivän voit tutustua Puumalan viehättävään kirkonkylään, sen kahviloihin, ravintoloihin ja putiikkeihin. Touko-kesäkuussa voit lähteä norpparetkelle ja nähdä tämän harvinaisen eläimen kivellä.

6. päivä, pyöräilyä 52 km

Edessäsi on viikon pisin pyörämatka Mikkeliin johtavaa päätietä pitkin. Paikoin voit valita myös pikkuteitä. Matkalla koet matkailukuvastojen suosiman upean Pistohiekan maisematien ja muita geopark-kohteita, kuten Tupavuoren luolan ja Rakokivet.

Illansuussa saavut Anttolaan Ollinmäen viinitilalle, jossa majoittumisen jälkeen sinua odottaa illallinen viinitastingeineen ja alkumatkasta tutun ruhtinatar Demidovin mukaan nimetty kuohuviini.

7. päivä, pyöräilyä 20 km

Ollinmäeltä on enää lyhyt matka takaisin Mikkeliin. Nautit Kaihunharjun kiehtovista maisemista, pistäydyt yhdellä Suomen suurimmista hiidenkirnuista, tutustut Mikkelipuiston ja Kenkäveron kukkaloistoon ja kurvaat lopuksi Mikkelin vanhoille puukasarmeille, joissa sijaitsee viimeinen majapaikkasi Huoneistohotelli Marja. Loppupäivän voit kierrellä Mikkeliä, sen kahviloita, ravintoloita ja putiikkeja.

8. päivä, lähtö kotiin

Aamiaisen jälkeen on aika jättää haikeat hyvästit matkaseuralle ja suunnistaa kotimatkalle.
 

Hintaan 1229 €/henkilö sisältyy

 • Majoitus 2-4 hengen huoneessa, aitassa tai mökissä; sauna useimpina iltoina.
 • Veneretki Astuvansalmelle.
 • Täysihoito (pl. keskiviikkona ja perjantaina omakustanteiset iltapäiväkahvit ja illalliset), matkatavaroiden kuljetukset, sauna- ja kotailta Nestorinrannassa, oppaan palvelut.
 • Lauttalippu Norppa II:lle.
 • Tarkka matkaohjelma, ohjeet ja kartta.

Lisämaksusta

 • 1 hengen huone osassa kohteita.
 • Hybridi-, maasto- tai sähköpyörä.
 • Sopimustaksi.
 • Norpparetki touko-kesäkuussa Puumalassa.
 • Lavatanssit sunnuntai-iltaisin Ristiinassa.
 • Savusauna Ollinmäellä.

Hintaan ei sisälly

 • matkat lähtöpaikkaan ja kotiin.

Muistathan lukea varaus- ja peruutusehdot!

Tutustu tämän matkan viehättäviin majoituskohteisiin!

Lisätietoja reitin palveluista: Riitta Viialainen, Nestorinranta, info@nestorinranta.fi, 040 510 6208. Vastuullinen matkanjärjestäjä Best Guest Finland.

Joulukuu 2023
Vk Ma Ti Ke To Pe La Su
48 27 28 29 30 1 2 3
49 4 5 6 7 8 9 10
50 11 12 13 14 15 16 17
51 18 19 20 21 22 23 24
52 25 26 27 28 29 30 31
Tarkista kenttä

Katso myös nämä

Mökkimatka Saimaan saaristoreitillä

Valmismatka Saimaan saaristoreitille yhdistää kaksi rajakaupunkia ja pienen mökkiloman.
hlö

Pyörämatka Saimaa Geoparkin maisemiin omatoimisesti

Pyöräile järvien ja metsän keskellä, nauti maisemasta ja unohda arki upealla pakettimatkalla.
hlö

Jooga luonnossa

Lintujen laulun äänet, kaunis näkymä, raikas ilma ja joogatunti.
hlö