Aittaloma

AITTALOMA MAASEUDULLA VENÄJÄN RAJAN LÄHEISYYDESSÄ

JaananPiha sijaitsee Parikkalan Kesusmaalla. Vuosisatoja vanha asuinpaikka on perinteinen suomalainen maatila. Sama suku on asunut tilaa usean sukupolven ajan. Päärakennus on rakennettu 1800-luvun alkupuolella ja sen yläkerrassa on sota-aikana sijainnut komentokeskus eli töpinä. Tilalla oli aiemmin lypsykarjaa ja muita kotieläimiä kuten Suomessa maaseudulla melkein joka talossa on ollut tapana. Nykyään tilalla on lampaita, kanoja ja kissoja sekä puutarha, jossa riittää katseltavaa ja jossa kasvatetaan vihannekset ja marjat ruokapöytään.

Tilan emäntä Jaana on syntynyt ja kasvanut tilalla, josta hän on nyt muokannut viehättävän majoitus- ja vierailukohteen. Pihapiirin aitasta löytyy kaksi kahden henkilön perinteistä makuuaittaa. Yöpymiseen kuuluu aina aamiainen, joka nautitaan tuvassa tai lämpiminä kesäaamuina ulkona. Muut tarvittavat ruokailut voi tilata etukäteen talonväeltä tai valmistaa ne itse grillikatoksessa.

Lyhyen kävelymatkan päässä on jääkauden aikaiset siirtolohkareet Mykkiin kivet, joita kannattaa käydä ihastelemassa vaikka iltalenkillä. Jos haluat kalastamaan onnistuu se soutuveneestä käsin. Venäjän rajalle matkaa tulee 7 km. Suomen vanhin toiminnassa oleva kyläkauppa on 4 kilometrin päässä, johon matka taittuu vaikka pyörällä.

Katso video Jaananpihan elämästä!

Aittaloma pyöräillen

alk.278 € / henkilö, 4 hlön ryhmässä, alle 16v 50% Aittalomalla voit tutustua perinteiseen maalaiselämään rauhallisessa ympäristössä.
1-4 hlö
2 Makuuhuonetta
Lemmikit sallittu
1-4 hlö
4 päivää
Lumeton aika keväästä syksyyn
Tuotekuvauksen mukaiset ateriat

Aittamajoitus JaananPiha

Aittamajoituksessa koet maaseudun rauhan ja aidon tunnelman.
1-4 hlö
2 Makuuhuonetta
Lemmikit sallittu
1-4 hlö
Huhtikuusta lokakuun loppuun
aamiainen