Rautaesirippureittiä EU:n itärajalla

ETELÄ-KARJALA ON EUROOPAN LÄPI KULKEVAN RAUTAESIRIPPUREITIN VARRELLA

EuroVelo -reitit muodostavat Euroopan laajuisen pyörämatkailureittien verkoston. Rautaesirippu -reitti (Iron Curtain Trail) on EuroVelo 13 -reitti, joka kulkee Mustaltamereltä pohjoiseen Jäämerelle myötäillen aikaisempaa Euroopan jakolinjaa itään ja länteen.

Suomessa Rautaesirippureitti kulkee Venäjän rajan läheisyydessä ja myös Etelä-Karjalan läpi. Alue on kuulunut vuoroin Ruotsille ja Venäjälle ennen Suomen itsenäistymistä, joka tapahtui vuonna 1917. Rautaesirippureitin varrella on lukuisia museoita ja muistomerkkejä, jotka kertovat alueen historiasta idän ja lännen valtakuntien raja-alueella.

PYÖRÄMATKAT RAUTAESIRIPPUREITILLE

Järjestämme pyöräilymatkoja Rautaesirippureitille, lähdöt Lappeenrannasta tai Imatralta. Myös vastakkainen ajosuunta ja lähtö Punkaharjulta tai Parikkalasta on mahdollinen. Raja-alueen sotaisasta menneisyydestä huolimatta reitin parasta antia on luonnon rauha ja pitkät hiljaiset osuudet. Reitin varrella olevat kaupungit Imatra ja Lappeenranta ovat nykyaikaisia rajakaupunkeja, joissa pääsee helposti vaikka käymään Venäjän puolella (edellyttää voimassa olevaa viisumia).

Majoitukset ovat pienissä tunnelmallisissa aamiaismajoituspaikoissa tai perinteisessä aitassa talon pihapiirissä maaseudulla. Nautit karjalaisesta vieraanvaraisuudesta ja kiireettömyydestä luonnon keskellä.

Aittaloma pyöräillen

alk.278 € / henkilö, 4 hlön ryhmässä, alle 16v 50% Aittalomalla voit tutustua perinteiseen maalaiselämään rauhallisessa ympäristössä.
1-4 hlö
2 Makuuhuonetta
Lemmikit sallittu
1-4 hlö
4 päivää
Lumeton aika keväästä syksyyn
Tuotekuvauksen mukaiset ateriat

Rautaesirippureittiä pyöräillen Etelä-Karjalassa

Rajakaupunkien Lappeenrannan ja Imatran seudulla vuosisataista idän ja lännen raja-alueella kulkeva...
2-6 hlö
6 päivää
Huhtikuun lopulta syyskuun puoliväliin.
Aamupalat ja ohjelmaan merkityt ateriat sisältyvät hintaan.